Doom 1993, acum disponibil si pe Porsche 911?

In anul 1993 id Software a revolutionat piata jocurilor video pentru PC-uri cu Doom, un 3D shooter, care si astazi, dupa 24 ani, este probabil unul din cele mai influente proprietati intelectuale ale industriei. In 93 Doom a luat cu asalt lumea, atragand din ce in ce mai multi jucatori de toate varstele intr-un mediu pe vremea respectiva considerat doar pentru copii.

Ce legatura are un joc de acum 20 de ani cu masinile?

Ei bine, un Youtuber a filmat recent un tutorial in care descrie cum poti juca Doom atunci cand esti la volanul unui Porsche 911. Youtuber-ul descrie in detaliu cum poti sa instalezi jocul in computerul de bord pentru ca apoi sa folosesti volanul, acceleratia, schimbatorul de viteze si claxonul pentru a controla personajul din joc. El face apoi o demonstratie mergand pe stradutele intortocheate ale unei proprietati private.

Doom Porsche 911

Bineinteles, reactia a aparut aproape imediat si impreuna cu ea, precum ciupercile dupa ploaie, articole avertismente despre cat de periculos este, sa joci un astfel de joc in care folosesti volanul si acceleratia pentru a controla directia in care merge personajul din joc.

Desigur, „tutorialul” este un scheci si toate „informatiile” prezentate in tutorial sunt false, inclusiv afirmatia ca firmele producatoare de masini si-ar fi relaxat masurile de securitate (in realitate se intampla exact contrarul, fiind luate din ce in ce mai multe masuri pentru a securiza softurile si computerele masinilor).

De fapt, imaginea jocului, care poate fi observata si in fotografia de deasupra a fost adaugata digital, dupa filmarea secventelor prezentate in film.

Scheciul face parte dintr-o miscare de anvergura, al carui motto este „Doom poate rula pe orice”, existand demonstratii de rulare a jocului pe o varietate de dispozitive, despre care nu ne-am gandi, in general, ca ar putea fi folosite in acest scop: de la aparate foto digitale pana la bancomate.

Faptul ca intreaga „demonstratie” este doar o gluma, un scheci, ar trebui sa fie evident pentru toti cei care au pus mana pe Doom sau s-au urcat la volanul unei masini si care stiu cat de periculoasa poate fi o clipa de neatentie, daramite sa faci o intoarcere de 180 de grade in mijlocul soselei pentru a putea scapa de inamicul care te ataca in joc.

Pentru a vedea scheciul, dati click aici.