Primava se apropie. Conduceti cu grija!

Primavara se apropie cu pasi mari, temperaturile au inceput sa urce si conditiile de condus par sa se schimbe. Nu va lasati inselati, asta nu inseamna ca s-au imbunatatit si conditiile de codus. Una dintre marile capcane ale primaverii este sentimentul sporit de siguranta, care apare dupa topirea zapezii. Multi soferi pot trage periculoasa concluzia ca asta inseamna ca pot conduce cu viteze mult mai mari decat de obicei.

Desi este evident ca pe timp de iarna conditiile sunt extrem de periculoase, zapada si gheata care sa formeaza sunt un semnal imediat de alarma pentru soferi, ceea ce ii determina  sa fie mai atenti si sa conduca cu mai multa grija. Primavara pe de alta parte, este inselatoare, aceste semnale vizuale dispar si poate fi foarte greu de estimat cat de puternic este vantul sau de observat apa care se aduna pe marginea drumului.

Conduceti cu grija in primele 20-30 minute dupa ploaie

Unul din cele mai bune sfaturi pentru soferi este sa fie intotdeauna precauti dupa ploaie. Datorita uleiului si prafului care se depun de sosea, apa de ploaie va fi absorbita mai greu creandu-se intre timp o suprafata extrem de alunecoasa. In consecinta, dupa o ploaie, conduceti cu foarte mare atentie cel putin 20-30 de minute dupa terminarea ei, pentru a oferi apei ocaziei sa fie absorbita si sa se evapore.

primavara

Mentineti distanta corespunzatoare intre masini.

Este intotdeauna o idee buna sa mentineti suficient spatiu intre masina dumneavoastra si cea din fata. In general, in conditii ideale, se considera ca 3 secunde sunt suficiente, insa este o idee buna sa dublati aceasta distanta in conditii meteorologice precum cele determinate de primavara: ploaie, furtuna sau vanturi puternice.

Verificati pneurile

Daca aveti cauciucuri de iarna, a venit momentul sa le schimbati. Pneurile de iarna nu sunt adecvate conditiilor de primavara. Daca aveti cauciucuri pentru toate anotimpurile verificati-le! Daca acestea sunt uzate, a venit timpul sa le schimbati.

Asigurati-va ca presiunea pneurilor este perfecta

Un alt motiv care face condusul pe timp de primavara periculos este faptul ca oamenii abia asteapta sa iasa, sa se plimbe, sa sofeze pe distante lungi, dupa ce au fost blocati in casa pe durata lungilor luni de iarna.

Asa ca nu lasati entuziasmul sa va strice primavara, conduceti cu grija, fiti atenti la ceilalti soferi si asigurati-va ca masina dumneavoastra este in conditie perfecta de functionare.