Reguli si strategii

siguranta-rutieraDupa cum probabil stiti a fost aprobata miercuri “Strategia nationala pentru siguranta rutiera pentru perioada 2016-2020”. Obiectivul din spatele documentul este reducerea numarului deceselor cauzate de accidente rutiere la jumatate fata de anul 2010 si cresterea sigurantei rutiere. Inspirata din modelul european, ea pune in centrul atentie participantul la trafic si educarea atat a copiilor si tinerilor, cat si a conducatorilor incepatori.

 

Printre directiile strategiei se numara imbunatatirea evaluarilor medicale si psihologice a legislatiei si controlului respectarii acestor legi, a sigurantei infrastructurii, etc. De asemenea, va fi introdusa o inspectie tehnica de siguranta care va avea loc inainte ca un vehicul implicat intr-un accident rutier sa fie repus in circulatie, iar controalele medicale necesare vor trebui facute mai frecvent dupa o anumita varsta.

Cei care doresc sa isi dea examenul pentru carnetul de conducere trebuie sa stie ca pe termen scurt documentul prevede introducerea inregistrarii video a examenelor, iar pe termen lung scolile de soferi vor avea nevoie de o rata de promovare de 50% din cursanti pentru a isi putea prelungi autorizatia de functionare.

Comunicatul de presa care a fost facut pe data de 12 octombrie poate fi gasit aici.