Hai sa schimbam stergatoarele de parbriz

Un parbriz curat este esential pentru a conduce in siguranta in timpul anotimpurilor cu precipitatii. Stergatoarele de parbriz ca multe alte componente ale masinii se considera a fi „consumabile”, cu alte cuvinte ele trebuie inlocuite dupa anumita perioada de timp cu unele noi, altfel, nu vor mai functiona asa cum trebuie si vor lasa in urma dare sau dungi. Imaginati-va ca purtati o pereche de ochelari de soare sau de vedere care nu sunt perfect curati, dandu-va astfel impresia ca aveti ceva in ochi. In cazul parbrizurilor aceste urme pe langa faptul ca sunt deranjante pot fi si periculoase, impiedicandu-va sa vedeti asa cum trebuie drumul din fata dumneavoastra.

stergator

Curatarea si inlocuirea stergatoarelor pentru a mentine parbrizul curat este o operatiune foarte usoara care poate fi facuta de orice conducator auto. In primul rand, stergatoarele pot fi mentinute in stare de functionare pentru mai mult timp prin curatare periodica. Pentru a face asta folositi o fie un prosop de hartie sau o carpa textil inmuiata in alcool izopropilic, fie servetele speciale deja imbibate intr-un alcool similar. Luati servetelul sau carpa si treceti-o de cateva ori de-a lungul lamelei de plastic a stergatorului.

Oricat de bine le-ati mentine, la un moment dat stergatoarele tot trebuie schimbate, datorita uzurii sau a crapaturilor care apar in materialul plastic din cauza caldurii intense. Aici aveti o alegere: puteti schimba intreg ansamblul sau doar lamela propriu-zisa. Pentru a schimba intregul ansamblu, apasati clema care tine „arcusul” atasata de bratul stergatorului, apoi luati noul ansamblu si repetati procedura in sens invers. Pentru a schimba doar lamela stergatorului, achizitionati in primul rand o lamele de schimb, care pot fi gasite in majoritatea supermarketurilor sau la benzinariilor, apoi scoateti arcusul dupa metoda mentionata anterior. Apasati unul din capetele arcusului si scoateti lamela fie prin glisare fie prin tragere si puneti in acelasi fel lamela noua.

Aceste doua metode simple sunt suficiente pentru a va asigura ca aveti un parbriz curat si vizibilitate maxima.

Inca ceva: verificati frecvent integritatea si starea de functionare a stergatoarelor de parbriz, pentru a nu va trezi in mijlocul unei ploi torentiale ca acestea nu merg la capacitatea maxima.